Maleisië klimaatgerechtigheid

Geplaatst op

#MYCLIMATESTRIKE hun enige doel is om de Maleisische regering onder druk te zetten om de noodtoestand voor het klimaat te verklaren en om vervolgens de klimaatcrisis te verzachten en aan te pakken.

Er wordt gemobiliseerd op universiteiten en hogescholen, de groep wil studenten onderwijzen over de huidige toestand van het klimaat en hen oproepen en mobiliseren om klimaatstakingen te doen.

Voor de lange termijn wil #MYCLIMATESTRIKE onderwijsinstellingen vragen om de klimaatcrisis actief te lobbyen en om na te denken over klimaateducatie. De groep wil de klimaatproblematiek zichtbaar maken voor het hele land.

De concrete activiteiten van de groep zijn als volgt:

1. Betrokkenheid creëren bij studentenbewegingen en samenwerkingsverbanden opzetten.

2. Organiseren van klimaatworkshops voor capaciteitsopbouw, bevordering van organisatorische en onderhandelingsvaardigheden, digitaal activisme, het verspreiden van betrouwbare informatie over de klimaatcrisis. Een voorbeeld van zo’n geplande workshop is een workshop op een kunstacademie in Kuala Lumpur. De groep werkt samen met de professoren om een module te vormen waarbij studenten een documentaire moeten maken over de klimaatcrisis, samen met #MYCLIMATESTRIKE. De studenten zullen door de groep worden geholpen en begeleid gedurende een periode van vijf maanden. De documentaire screening vindt uiteindelijk plaats in mei en is voor het brede publiek toegankelijk. De groep organiseert ook paneldiscussies, met openbare kunst en dialoog.

3. Affiniteitsgroepen en netwerken opbouwen (o.a. op universiteiten) voor en met #MYCLIMATESTRIKE: creëer en mobiliseer een #MYCLIMATESTRIKE ad hoc groep, bestaande uit verschillende NGO’s, CSO’s, studentenorganisaties en individuen om zich voor te bereiden op de staking.

Website: #MYCLIMATESTRIKE

Schenking: € 2.993

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *