Verzet tegen fracking, Colombia

Geplaatst op

RAME – Resistencia a la Mineria y el extractivismo en Santander Colombia (Verzet tegen mijnbouw en extractivisme in Santander, Colombia) is een groep die werd opgericht in 2015. Ze verzette zich sindsdien tegen Freaking en monoculturen in Santander en de rest van Columbia. Ze promoten stappen in de richting van de rechtvaardige energie transitie, verspreiden onder andere traditionele inheemse kennis over hoe je biologische groenten kan verbouwen zodat ze de grondstof beter kunnen benutten en voedselzekerheid creëren maar ook bijvoorbeeld over hoe je af kan stappen van chemicaliën.

Ze werken samen met de nationale alliantie tegen fracking, maar ook bijvoorbeeld met de groepen die het water beschermen zoals de stichting Agua Viva Amigos de la Tierra (Watervrienden van de Aarde).

Het idee van de actiegroep is dat jongen goed moeten kunnen communiceren wat in hun gebied gebeurt en hoe ze de aarde kunnen beschermen. We geven de wereld door aan de volgende generatie en zij moeten weten hoe ze goed kunnen zorgen voor het gebied waar ze wonen. Zo wordt het stokje straks doorgeven. Dit willen ze doen door middel van kennis overdracht, de videos, podcast, posters en een verhalenverteller. Het project is gericht op kinderen tussen de 7 en 17 jaar.

Website: RAME

Schenking: € 1.709

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *