Landbouwtraining in Orange Farm

Geplaatst op

Het economisch zelfredzaam maken van 25 jonge vrouwen die in Zuid-Afrika zijn bestempeld als illegale immigranten waardoor zij niet of nauwelijks toegang hebben tot onderwijs en gezondheidszorg uit Orange Farm via landbouw training.
Na het prepareren van het land en het aanschaffen van zaden, kiemplanten, gereedschap en overalls zal het planten door de gemeenschap en de vrouwen zelf worden gedaan maar onder leiding van een lokale boer waarmee zij eerder hebben samengewerkt.
Ze verwachten dat de eerste oogst na 3 maanden gereed zal zijn. In de tussentijd hebben de vrouwen de landbouwtraining (curriculum) en trainingen op het gebied van verkoop, onderhoud, boekhouding gevolgd.
De oogst zal worden verkocht op de lokale markt, bij lokale restaurants en supermarktjes (marktconform) en in de gemeenschap zelf (voor een lagere prijs). Hierdoor genereren de vrouwen inkomen en is het tegelijkertijd toegankelijk voor de armere bevolking. De prijs op de markt en voor lokale ondernemingen zal iets hoger zijn dan voor de gemeenschap. Winsten zullen worden geherinvesteerd in het project.

Website: Stichting Rhiza

Schenking: € 1.500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *