Campagne tegen cementfabriek, Burundi

Geplaatst op

Al meer dan 4 jaar leeft de Rugombo-gemeenschap in de provincie Cibitoke, in het noordwesten van Burundi, in milieuproblemen veroorzaakt door een cementproducerende fabriek BUCECO. Machines die dag en nacht draaien, produceren niet alleen oorverdovend lawaai, maar vooral ook rook, gas en stof die de daken van de huizen in de gemeenschap bedekken. Dit zijn vervuilende lucht maar ook hun boerderijen en alle bronnen van drinkwater voor de lokale bevolking. De effecten van vervuiling beginnen zich te manifesteren bij een toenemend aantal mensen met tuberculose, longkanker en astma.

Het concrete doel van het project is om een campagne te voeren naar de bevoegde autoriteiten en hen ertoe aan te zetten een onmiddellijke oplossing voor het probleem te vinden.

De campagne zal bestaan uit een reeks vreedzame marsen en sit-ins naast de lokale autoriteiten om de verplaatsing van de fabriek te eisen. De groep is van plan om publiekelijk een ontmoeting aan te vragen met de vertegenwoordigers, lokale gekozen functionarissen en andere besluitvormers om hun agenda door te drukken. Ze hebben een strategie gepland om lokale media te betrekken en verwachten minstens 300 directe deelnemers aan de sit-ins

Schenking: € 1.850

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *